Επιστροφές

1) Ποια είναι η πολιτική των επιστροφών?           

Μπορείτε να επιστρέψετε ένα προϊόν μέσα σε 14 ημέρες από την ημερομηνία παραλαβής του. Στην περίπτωση επιστροφής του ρούχου παρακαλούμε να επικοινωνήσετε πρώτα μαζί μας στο e-mail info@madecouture.eu ή στο τηλέφωνο 6974114799. Ως αίτια αντικατάστασης υπάρχουν οι εξής εναλλακτικές:

Α) Αντικατάσταση. Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να σας αντικαταστήσουμε το προϊόν που μας επιστρέψατε είτε το προϊόν αυτό κριθεί ελαττωματικό, είτε  το μέγεθος δεν είναι το κατάλληλο για εσάς. Για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτησή σας, προτείνουμε, εντός 24 ωρών από την ημερομηνία παραλαβής του, να μας ενημερώσετε για την επιθυμία αντικατάστασής του. Αν η αντικατάσταση αφορά προϊόν προσφοράς, η αντικατάσταση γίνεται σύμφωνα με την τιμή προσφοράς (την τιμή που πληρώσατε). Σε περίπτωση που το προϊόν αντικατάστασης έχει διαφορετική τιμή από το αρχικό θα πρέπει να καλυφθεί η διαφορά είτε από μέρους σας, είτε από μέρους μας, μέσω τραπέζης.

Β) Επιστροφή των χρημάτων σας στο λογαριασμό τραπέζης που θα μας δηλώσετε ή στο λογαριασμό Paypal από τον οποίο έγινε η πληρωμή εντός 30 ημερολογιακών ημερών από την ημερομηνία που θα παραλάβουμε το προϊόν που μας επιστρέψατε.  Σε περίοδο εκπτώσεων η επιστροφή χρημάτων γίνεται στην τιμή που αγόρασε ο πελάτης το προϊόν.

Όλα τα προϊόντα που επιστρέφονται πρέπει να είναι στην αρχική τους κατάσταση και να μην έχουν φορεθεί.

Η ευθύνη για την επιστροφή των προϊόντων βαρύνει αποκλειστικά τον πελάτη. Γι’ αυτό και πρέπει να φροντίζετε το προϊόν να είναι πολύ καλά συσκευασμένο κατά την επιστροφή του.

Τα προϊόντα προς επιστροφή αποστέλλονται αποκλειστικά στην ακόλουθη διεύθυνση:
……

2) Ποια είναι η διαδικασία επιστροφής ενός προϊόντος? 

Από την ημερομηνία παραλαβής του προϊόντος έχετε στη διάθεσή σας 14 ημέρες για να αποφασίσετε αν θα το επιστρέψετε. Σε περίπτωση επιστροφής ολόκληρης της παραγγελίας ή ενός μέρους αυτής, παρακαλούμε ενημερώστε μας στο e-mail info@madecouture.eu ή στο τηλέφωνο 6974114799 .

Σας επισημαίνουμε ότι όταν μας επιστρέφετε ένα προϊόν πρέπει να γνωρίζουμε τον αριθμό παραγγελίας, τον κωδικό του προϊόντος, καθώς και την επιθυμία σας για Αντικατάσταση, Αποζημίωση-Επιστροφή χρημάτων ή Πίστωση, ώστε να μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε το αίτημά σας το συντομότερο δυνατόν και με ακρίβεια. Η Εξυπηρέτηση Πελατών θα έρθει σε επικοινωνία μαζί σας για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί.

3) Έχετε παραλάβει το προϊόν που σας επέστρεψα?        

Όταν το προϊόν που μας επιστρέψατε φτάσει σε εμάς, σας αποστέλλουμε ενημερωτικό e-mail με το οποίο θα πληροφορηθείτε ότι έχουμε παραλάβει το συγκεκριμένο προϊόν.

4) Έγινε η επιστροφή του ρούχου, πραγματοποιήθηκε η αποζημίωση-επιστροφή χρημάτων της αξίας του ρούχου, αλλά όχι η αποζημίωση των μεταφορικών.

Η αποζημίωση-επιστροφή των χρημάτων της αξίας του προϊόντος δεν περιλαμβάνει το κόστος των μεταφορικών.

5) Έγινε η επιστροφή του ρούχου, αλλά μου αποζημιώθηκε-επιστράφηκε λάθος ποσό.

Σε περίπτωση που σας αποζημιώθηκε-επιστράφηκε λάθος ποσό, παρακαλούμε επικοινωνήστε με την Εξυπηρέτηση Πελατών

Σημείωση: Σας υπενθυμίζουμε ότι τα έξοδα επιστροφής βαρύνουν αποκλειστικά τον πελάτη.

Για οποιαδήποτε απορία, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.